Spring naar hoofd-inhoud

Kinderopvang Sint Bernardus

Welkom bij Kindercentrum St Bernardus in Clinge. Onze locatie vind je in basisschool St.Bernardus. We hebben ’s ochtends een peuterspeelgroep (2-4 jaar) en voor- en na schoolse  bso (4-12 jaar)

Peuterspeelgroep 2-4 jaar

Door spelend te leren en te ontdekken stimuleren wij de ontwikkeling van de peuters. Elke ochtend tussen 8.15 en 12.15 uur tijdens schoolweken zijn alle peuters welkom onze peuterspeelgroep te bezoeken.
We hebben een mooie groepsruimte met aparte thema hoekjes waar je kind heerlijk kan spelen en zich kan ontwikkelen. Ook hebben we buiten een mooie grote uitdagende speelruimte met onder andere een wilgenhut, een modderpad, een “buitenlokaal” en een zandbak waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen.
Op onze groep werken we elke dag met Uk en Puk. Uk en Puk is een erkend, speels totaalprogramma van Voor- en Vroegschoolse Educatie. Jaarlijks doen we ongeveer zes thema’s samen met groep 1 en 2 die gekoppeld zijn aan onze UK en Puk thema’s. We proberen dit zo uitdagend mogelijk te maken voor de kinderen.
Onze peutergroep is zogenaamde startgroep. Dit houdt in dat je 2 ochtenden betaalt en dat je kind 5 ochtenden bij ons mag komen spelen en ontdekken. Meer informatie over de startgroepen kun je vinden op https://www.kindinzeeuwsvlaanderen.nl/startgroepen

 

Buitenschoolse Opvang (4 -12 jaar)

Op de bso van Sint Bernardus werken we met kinderparticipatie. Dit houdt in dat de kinderen mogen kiezen wat ze willen doen en vervolgens gaan ze de gekozen activiteit zelf organiseren en voorbereiden onder begeleiding van een van de vaste pedagogisch medewerkers. Op deze manier zijn al heel veel leuke dingen gedaan. We doen, werken en spelen heel veel samen, plezier en gezelligheid staan bij ons op de bso voorop.

 

Overige informatie

De locatie is onderdeel van Kinderopvang Zeeuws Vlaanderen, een HKZ gecertificeerde organisatie in de kinderopvang.

Ons team bestaat uit de pedagogisch medewerkers Emmy en Christine Door op vaste dagen te werken hebben de kinderen allemaal een vaste pedagogisch medewerker waartoe het kind of de ouder zich kan richten.

Niet alleen voor kinderen vinden we het belangrijk dat ze leren ook voor ons zelf, daarom volgen we regelmatig cursussen. Ook bieden we een stagiaire de mogelijkheid om op de groep ervaring op te doen en het vak pedagogisch medewerker te leren.

 

Openingstijden

  • Startgroep: maandag tot en met vrijdag van 8:15-12:15uur, waarvan 2 ochtenden betalen en 3 ochtenden gratis
  • BSO: maandag - vrijdag voorschools van 7:30 - 8:30 uur
  • Naschools: ma-, di-, do- en vrijdag 14:30 -18:00 uur, woensdagmiddag gesloten
  • Op aanvraag is opvang mogelijk vanaf 6.30 uur tot 18.30 uur
  • In schoolvakanties zijn we gesloten. Opvang tijdens vakanties mogelijk in Hulst.
  • Erkende feestdagen en op de studiedag voor het personeel zijn we gesloten.

 

Nieuwsgierig geworden?

Kom vlug eens kijken. Je bent van harte welkom.
Ons telefoonnummer is 0114-320517
Inschrijven kan via de website van Kinderopvang Zeeuws-Vlaanderen https://www.kinderopvangzvl.nl/contact/inschrijvenkozv/